Annons
X
Annons
X

SD:s ”bröstfilm” ska locka väljare

En lek med idéer om objektifiering, självständiga kvinnor och glimten i ögat. Så beskriver SD:s kvinnoförbund partiets nya EU-valfilm, som i sociala medier döpts till ”bröstfilm”. ”Det är absurt”, säger Soraya Post, första kandidat på FI:s lista till EU-valet.

Soraya Post, FI, och en kvinna ur SD:s nya reklamfilm.
Soraya Post, FI, och en kvinna ur SD:s nya reklamfilm.

**Sverigedemokraternas **valmaterial har väckt starka känslor på sociala medier den senaste tiden. Det senaste exemplet är en ny valfilm med en storbystad blondin i bikini. Partiet beskriver - och försvarar - filmen i en debattartikel på nyheter24.se.

Budskapet som filmen ska framhäva är följande:

”Vi säger nej till EU-federalism, nej till extremfeminism och nej till att offerförklaras så snart vi visar självförtroende och integritet.”

Annons
X

**SD:s kvinnoförbund, **som undertecknat debattartikeln, skriver att filmen uppfattats som sexistisk av en del men att den ska ses med ”glimten i ögat”.

Soraya Post (FI) suckar när hon spelar upp filmen på sin dator:
– Jag blir mållös. Är det ett skämt? Man slutar inte att förvånas, men det här är verkligen lågt. Rena Kindergartenpolitiken, säger Soraya Post.

Filmen inleds med att kvinnan sänker sina solglasögon och spanar på en man, som senare placerar sin bak mitt i EU:s stjärnsymbol - vilken finns på hans handduk. Den avslutas med bland annat ett avståndstagande från ”extremfeminism” - en känga som riktas mot Feministiskt initiativ.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Jag ska debattera mot en sverigedemokrat senare idag. Ska jag sänka mig till den här nivån och sitta i behå eller nåt? frågar sig Soraya Post med ett skratt.

  Hon samlar sig och säger med emfas:
  – SD är bara ute efter att rasera demokratin och kunna styra och ställa självt, säger Soraya Post.

  Annons
  Annons
  X

  Soraya Post, FI, och en kvinna ur SD:s nya reklamfilm.

  Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X