Annons
X
Annons
X

SD vill se sänkt skatt för pensionärer

Minskad invandring och sänkt skatt för pensionärerna. Det är några frågor Sverigedemokraterna tänker driva i årets valrörelse.

Nästa helg har Sverigedemokraterna valkonferens. På den ska partiet lägga fast vilka frågor som det ska driva i valrörelsen. Partiledningen har valt ut tre profilområden: invandringspolitk, kriminalpolitik och äldrepolitk.

När det gäller den sista området är sänkt skatt med 13 miljarder kronor för pensionärer en av de viktigast frågorna.

Hur det löftet ska finansieras är SD ännu inte helt klara med. Men partiledaren Jimmi Åkesson säger till SvD.se att en stor del av pengarna ska komma ifrån den restriktivare invandringspolitiken som partiet vill föra. Och eftersom partiet dessutom vill att Sverige ska lämna EU så kan kan man också använda pengarna som i dag går till EU-avgiften för att sänka skatten för pensionärerna.

Annons
X

– Vi räknar på det här nu och vi kommer väl att ha mer exakta siffror på det är vi presenterar vårt förslag till skuggbudget i slutet av april eller i början av maj, säger Jimmie Åkesson.

Under punkten invandringspolitik vill SD exempelvis ta bort offentliga pengar till modersmålsundervisning för invandrare och slopa skattepengar till invandrarföreningar.

När det gäller kriminalpolitiken vill partiet till exempel införa offentliga register över dömda pedofiler.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Utöver skattesänkningar för pensionärerna vill man också använda statliga pengar till bättre mat på äldreboenden.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X