Annons
X
Annons
X

SD vill ha mer jobbskatteavdrag

Sverigedemokraterna vill underlätta för småföretagen och införa ett femte jobbskatteavdrag redan nästa år. Bland annat slopat bistånd och minskad invandring ska bekosta förslaget.

Av TT

Sverigedemokraterna presenterar en nedbantad version av regeringens skrotade femte jobbskatteavdrag i sin skuggbudget som presenterades i dag. Tolv miljarder kronor lägger partiet på att sänka inkomstskatterna ytterligare.

– Vi skapar ett utrymme som regeringen inte har, inte minst genom vår invandringspolitik, säger Erik Almqvist, ekonomisk-politisk talesman.

Partiet vill även ge avdrag för sjuklönekostnader i företag med mindre än tio anställda.

Annons
X

– Vi riktar sänkningen till de företag som har störst potential att nyanställa, säger Almqvist.

SD finansierar sina förslag med minskad invandring, bantat bistånd, återgång till tidigare restaurangmoms, slopad rabatt för att anställa unga och återbetalning av pengar från den stabilitetsfond som skapats för att skydda banksektorn. SD anser att bankerna själva ska stå för hela kostnaden för fonden.

Partiet vill inte heller göra ett extra kapitaltillskott till Europeiska investeringsbanken, vilket beslutats gemensamt av EU-länderna.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X