Annons

SD: Varför är förespråkarna för Nato så tysta just nu?

Barn vinkar till turkiska styrkor på väg till syriska gränsen den 15 oktober.
Barn vinkar till turkiska styrkor på väg till syriska gränsen den 15 oktober. Foto: Emrah Gurel/AP

Med ett svenskt medlemskap i Nato skulle vi kunna tvingas att ställa upp på Turkiets sida vid en upptrappad konflikt. Är svenska folket varse om detta? frågar SD-politikerna Björn Söder och Roger Richthoff.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Bild 1 av 1

Nato-landet Turkiets invasion av Syrien, i syfte att rensa norra delarna från kurder, sätter åter igen fingret på vad ett svenskt medlemskap i Nato kan innebära. Samtidigt kan vi konstatera att de svenska förespråkarna av ett svenskt Nato-medlemskap håller väldigt låg profil just nu. Och det finns givetvis all anledning till detta.

När Turkiet invaderade Syrien för någon vecka sedan skedde detta efter att USA valt att dra tillbaka sina trupper från de norra delarna. USA:s beslut grundar sig i tidigare vallöfte från president Trump om att USA ska avveckla sina krigsinsatser runt om i världen. Något han nu alltså infriar. Turkiet såg omedelbart sin chans att invadera norra Syrien i syfte att rensa området från den kurdiska befolkningen, som tappert stridit mot IS och hållit terrorister fängslade. Men för turkarna är kurderna ett rött skynke. Turkarna betraktar kurderna som terrorister och hävdar att man bekämpar terrorism inne i Syrien.

Annons
Annons
Annons