Annons
X
Annons
X

SD vänder sig till Löfven i öppet brev

I ett öppet brev räknar Sverigedemokraterna upp en rad åtgärder som Stefan Löfven kan vidta för att vara säker på att budgeten går igenom på onsdag. Enligt SD ska brevet inte ses som ett ultimatum.

Stefan Löfven (S) och Mattias Karlsson (SD).
Stefan Löfven (S) och Mattias Karlsson (SD). Foto: TT

Efter ett möte i finansutskottet under torsdagen meddelade Sverigedemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson Oscar Sjöstedt att partiet kommer berätta på tisdag hur de tänker agera i budgetomröstningen.

I samband med beskedet vände sig partiets vikarierande partiledare Mattias Karlsson, via ett öppet brev som SvD har tagit del av och som har publicerats på Aftonbladet, direkt till Stefan Löfven och meddelade att det fortfarande finns en rad steg som han kan ta fram till nästa vecka för att undvika regeringskris.

I brevet skriver Karlsson att Löfven ”inom loppet av några dagar” skulle kunna försäkra sig om att budgeten går igenom omröstningen i kammaren den 3 december.

Annons
X

För att det ska ske räknar Karlsson upp tio områden inom vilka han vill att regeringen ska förändra sin politik.

SD:s hjärtefråga invandringen toppar listan. Partiet vill minska asyl- och anhöriginvandringen med 90 procent, men menar nu att man kan tänka sig att gå med på en minskning med 50 procent.

Dessutom vill partiet att den nuvarande migrationsöverenskommelsen ska brytas upp.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Andra steg som SD menar att regeringen kan ta för att minska risken för regeringskris är att öka stödet till flyktingar på plats, slopa förslaget om en tredje pappamånad, ta bort förslaget om höjd arbetsgivaravgift för personer över 65 år samt öka resurserna till försvaret.

  Enligt Oscar Sjöstedt ska listan inte ses som något ultimatum.

  – Men det är klart att om man tar emot den handen vi har sträckt ut och pratar med oss förutsättningslöst så är det klart att man har större chans att få igenom sin politik, säger han till SvD.

  Annons
  Annons
  X

  Stefan Löfven (S) och Mattias Karlsson (SD).

  Foto: TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X