Annons

”SD tror sig ha upptäckt en konspiration”

SD-ledaren Jimmie Åkesson och partiets kulturpolitiska talesperson Aron Emilsson, till höger.
SD-ledaren Jimmie Åkesson och partiets kulturpolitiska talesperson Aron Emilsson, till höger. Foto: Pontus Orre/Aftonbladet/TT

Det är lätt att få för sig att varje medel är tillåtet när konspirationstankar tar över. Så är fallet när Sverigedemokraterna nu utmanar den påstådda ”vänsterliberala agendan” och känner sig som en ensam sanningssägare. Det skriver tre liberala politiker i en slutreplik om kulturpolitiken.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

”I allt fler kommuner utmanar vi den rådande vänsterpopulistiska värderingsstyrda konsten”, skriver två ledande företrädare för Sverigedemokraterna, Emilsson och Kroon, i en replik till oss 11/1. De anklagar vidare oss för att ”försvara dagens vänsterliberala agenda”.

Det är på många sätt avslöjande formuleringar. Sverigedemokraterna tycker sig ha upptäckt en konspiration. Den finns i kommuner, i regioner och i riksdagen. Alla utom SD står bakom den och det är deras uppgift att avslöja och bekämpa den. Och de tycker att kampen ska tas med alla medel. Vi har hört liknande tongångar förut när partiföreträdare talat om att de är inne i ett krig där det handlar om att segra eller dö. Det är ingen slump att man i repliken till oss använder termer som offer och slakt.

Annons
Annons
Annons