Annons
X
Annons
X

SD skickar ut islamfientlig tidning

I månadsskiftet skickas den islamfientliga tidningen Dispatch International till sextusen medlemmar i Sverigedemokraterna. Portot står partiet för.

Av TT
(uppdaterad)

Richard Jomshof, riksdagsledamot och ansvarig utgivare för SD-kuriren, anser inte att tidningens budskap går emot Sverigedemokraternas nolltolerans mot rasism och extremism.

– Tidningen kan knappast anses rasistisk. Alla muslimer tillhör ju inte samma ras, säger han till Sydsvenskan.

Dispatch International är grundad av Ingrid Carlqvist, som också är chefredaktör. Hon är ordförande i svenska Tryckfrihetssällskapet, en organisation som nyligen bjöd in den holländska högerextrema politikern Geert Wilders till Malmö.

Annons
X

Carlqvist själv beskriver tidningen som ”islamkritisk”, rapporterar tidningen ETC. Syftet är enligt Carlqvist att berätta ”sanningar som mainstream-media inte skriver om”.

Dispatch International är samtidigt en tidning som liknar islam med nazism. I en artikel jämförs det ”post-demokratiska ” Sverige med ”andra totalitära stater”.

Statsminister Fredrik Reinfeldt påstås använda ”massinvandringen” som ett ”redskap i en politisk maktkamp, som ska säkra den härskande elitens eviga kontroll”.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Manifestationerna i Sverige till minne av offren för nazistpogromen kristallnatten i Tyskland 1938 beskriver tidningen som ”en tummelplats för bögar, lesbiska, muslimer och vänsteraktivister”.

  Efter regeringens och Miljöpartiets överenskommelse om sjukvård för papperslösa varnade tidningen för att ”Sverige kan bli en hiv-magnet”.

  Populära språkquiz:

  Kan du stava de mest felstavade orden? quiz.svd.se Hur bra är du på att stava? quiz.svd.se Vet du var ordet kommer ifrån? quiz.svd.se

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X