X
Annons
X

M: ”SD bortser från behovet av Nato”

Vi måste förhålla oss till verkligheten när försvars- och säkerhetspolitiken utformas, och världen är mer osäker än på länge. Tyvärr ser inte SD verkligheten som den är och bortser från behovet av ett Natomedlemskap, skriver Hans Wallmark (M) och Karin Enström (M) i en replik.

Läs mer om Svenska Natodebatten

Sverigedemokraterna skriver på SvD Debatt att de tycker att Nato är ett dåligt alternativ. I ljuset av det kraftigt försämrade säkerhetsläget i Sveriges närområde är det en märklig inställning. Skulle det vara ett dåligt alternativ att ingå i den enda försvarsallians där ett medlemskap på allvar skulle stärka Sveriges säkerhet? Genom den försvarsuppgörelse som träffades i våras kommer Sveriges försvarsförmåga stärkas, men det sker samtidigt som ett Natomedlemskap är mer nödvändigt än någonsin.

Vi måste förhålla oss till verkligheten när försvars- och säkerhetspolitiken utformas, och världen är mer osäker än på länge. I Sveriges närområde har Ryssland genom annekteringen av Krim och aggressionen mot Ukraina visat att man inte respekterar andra staters gränser och dessutom sänkt tröskeln för att använda militära medel. Kriget i Syrien och Irak påverkar även Sveriges säkerhet genom den radikalisering och terrorism som följer i krigets spår.

Hans Wallmark (M) och Karin Enström (M)

Foto: Henrik Montgomery/TT, Maja Suslin/TT Bild 1 av 2

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och tre Allianspartier (Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna) står bakom en uppgörelse om försvaret som presenterades den 17 april i år.

Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X