SD: ”Nej till extra pengar för invandringen”

Oscar Sjöstedt
Oscar Sjöstedt Foto: Jonas Ekströmer/TT

Vi röstar nej till regeringens förslag att skjuta till ytterligare 11 miljarder kronor för den fortsatta invandringen till Sverige, skriver Oscar Sjöstedt (SD).

Under strecket
Publicerad
Annons

Regeringen föreslår i en så kallad särskild ändringsbudget att staten ska låna drygt 11 miljarder kronor för att finansiera kostnaderna för den fortsatta massiva invandringen till Sverige. Detta gäller enbart för att täcka kostnader för innevarande år och läggs alltså utöver de redan ökade kostnader som aviserats inom ordinarie budget som presenterades för riksdagen för knappa två månader sedan. Idén är att större delen ska gå direkt till kommunerna att disponeras fritt, så länge det satsas på flyktingrelaterade kostnader.

Sverigedemokraterna förstår givetvis att kommunerna har en mycket ansträngd ekonomisk situation som ett resultat av regeringens oförmåga att värna och kontrollera Sveriges gränser och deras närmast patologiska behov av att inte vidta någon effektiv åtgärd syftandes till att minska asyltrycket till Sverige. Inte desto mindre känner vi oss nödgade att rösta nej till förslaget om att skjuta till ytterligare pengar till fortsatt massinvandring.

Annons
Annons
Annons