Annons

SD, M och livet efter detta

PODD | 5 december. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras Ulf Kristerssons möte med Jimmie Åkesson. Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras att Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i går hade ett första officiellt möte med Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson.

Analyserna följer ett mönster vi känner igen: Har vi nu ett högerkonservativt block i svensk politik? Är SD rumsrena? Har liberaler blivit som socialdemokrater, som gör allt för makten? Ulf Kristersson får se sina historiska uttalanden swisha förbi både här och där. På nyhetsplats intervjuas till och med förintelseöverlevaren Hedi Fried som säger att hon är besviken på Kristersson.

Hur ska man egentligen se på det som har hänt? Det diskuterar ledarsidans Lydia Wålsten tillsammans med Dick Erixon, chefredaktör för den socialkonservativa SD-nära tidningen Samtiden, Karin Svanborg-Sjövall, vd för den marknadsliberala tankesmedjan Timbro och Romina Pourmokhtari, ordförande för Liberala ungdomsförbundet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons