SD granskar samtliga uttalanden

Marie Stensby, suppleant i Sverigedemokraternas partistyrelse, lämnar sina poster i partiet efter grova uttalanden om invandrare på sajten Avpixlat. Samtliga personer som förekommer i
Expressens kartläggning av nätpubliceringar ska nu granskas av SD:s medlemsutskott.

Under strecket
Publicerad
Martin Kinnunen, pressansvarig i Sverigedemokraterna.

Martin Kinnunen, pressansvarig i Sverigedemokraterna.

Foto: LEIF R JANSSON
Annons

”Hoppas de svälter sig till döds!”, skrev Marie Stensby om ensamkommande flyktingbarn som hungerstrejkade. Tidningen Expressen har lyckats spåra vilka som döljer sig bakom flera hårda anonyma uttalanden på bland annat sajten Avpixlat. Förutom Marie Stensby, som fram tills nu har varit suppleant i partistyrelsen och ordförande för SD i nordvästra Jämtland så finns där också bland annat tre kommunfullmäktigepolitiker. En kommunpolitiker frågar sig i ett av sina uttalanden: ”Hade verkligen Adolf så fel?”. Flera nekar till att ha skrivit kommentarerna. Avpixlat är, enligt TT, en SD-vänlig sajt med starkt främlingsfientlig inriktning. Rasistiska uttryck och hatfulla inlägg är inte ovanliga.

När det gäller Marie Stensby så ursäktar hon sina kommentarer med att anonymitetens på nätet ”triggar ju naturligtvis att man kanske skriver saker som man inte har tänkt helt skarpt innan”, skriver Expressen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons