X
Annons
X

SD: Ge poliserna 6 000 kronor mer i månaden

Minst fyra års fängelse för våld mot blåljuspersonal, en utökad polisarrest för att stävja oroliga situationer samt kraftigt höjda löner. Det är några av våra förslag för att stärka polisen, skriver Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson, Adam Marttinnen och Patrick Reslow.

Sedan de rödgröna tog över regeringsmakten har Sveriges poliser fått kämpa i motvind. Polistätheten är nere på rekordlåga nivåer och fortsätter att sjunka. Regeringens satsning på fler utbildningsplatser har inte hjälpt, då det inte finns tillräckligt med sökande – trots att kraven har sänkts. Resultatet är färre poliser på gatorna och ökad arbetsbelastning för de poliser som redan går på knäna. Detta leder i sin tur till att andelen ouppklarade brott är högre än någonsin.

Regeringen är dock inte ensam om att bära skulden för problemen vi har i dag. Redan under Alliansens tid i regeringen inleddes arbetet med Polismyndighetens minst sagt problematiska omorganisation, och redan då led Sverige av ökande kriminalitet och otrygghet.

”Vi föreslår att Polismyndigheten inte ska behöva tillståndsplikt för att sätta upp bevakningskameror samt att kroppskameror ska bli en del av standardutrustningen för patrullerande polis”, skriver SD:s Jimmie Åkesson med flera.

Foto: TT, SvD Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X