Annons

SD: Flytta skattepengar från staten ut i landet

SD:s Oscar Sjöstedt, ekonomisk-politisk talesperson, och partiledare Jimmie Åkesson.
SD:s Oscar Sjöstedt, ekonomisk-politisk talesperson, och partiledare Jimmie Åkesson. Foto: Claudio Bresciani/TT

För att gynna underfinansierade regioner, speciellt i norra Sverige, föreslår vi en regionalisering av fastighetsskatten för industrifastigheter och elproduktionsenheter. Det skriver Jimmie Åkesson och Oscar Sjöstedt, SD.

Under strecket
Publicerad

Sverige befinner sig fortsatt i coronavirusets grepp vilket har orsakat enorma kostnader för hela det svenska folket, både mänskliga och ekonomiska. Redan innan detta fruktade Kinavirus tog sig till Sverige så var svensk sjukvård allvarligt underfinansierad. Krasst kan vi konstatera att läget hade varit avsevärt bättre om vi hade haft en regering som ägnat regionerna i allmänhet och sjukvårdspolitiken i synnerhet den uppmärksamhet som de förtjänar.

Regionerna har under en längre tid brottats med allvarlig underfinansiering. Detta trots att det gång efter annan poängterats av sakkunniga, läkare, ekonomer och myndigheter. Det är ett allvarligt snedsteg som begåtts när sittande regering inte hörsammar samhällets rop. Regionerna är dessutom helt centrala för ett upprätthållande av en god beredskap. Tyvärr har regeringen omöjliggjort det arbetet genom att ge regionerna alldeles för svaga ekonomiska förutsättningar.

Annons
Annons
Annons