Annons

SD: Befängt att vi är positiva till Putins regim

Slutreplik från företrädare för Sverigedemokraterna om försvarspolitik. På bilden en militärparad på Röda torget i Moskva 2017.
Slutreplik från företrädare för Sverigedemokraterna om försvarspolitik. På bilden en militärparad på Röda torget i Moskva 2017. Foto: Ivan Sekretarev/AP
Under strecket
Publicerad

I ett desperat försök att legitimera sina egna politiska krumbukter hävdar nu Centerpartiet (SvD Debatt 22/2) att de ”tar ansvar” på ett sätt som låter påskina att de står för kontinuitet och stabilitet. Ingenting kunde vara längre ifrån verkligheten. Märk väl att de ”tar ansvar” för ett långsiktigt försvar, ett ansvarstagande som ekar tomt i ljuset av deras tidigare budgetanslag till försvaret. Vad hindrar Centerpartiet från att helt byta riktning i frågan nästa gång det passar dem?

Vidare hävdar Centerpartiet att Sverigedemokraterna skulle vara positivt inställda till Putin och hans regim. Det är ett löjeväckande och rent befängt påstående. I otaliga debatter har vi tydligt och konsekvent markerat mot Rysslands oacceptabla aggressioner. Vi har föreslagit skarpare sanktioner, vi har i Europarådet verkat för hårdare skrivelser mot Ryssland. Konsekvent och ofta har vi kritiserat dem för deras grova övertramp vad gäller mänskliga rättigheter och brott mot folkrätten, både i och utanför Ryssland.

Annons
Annons
Annons