Annons

SD: Äntligen lyssnar ni på vår politik

Jimmie Åkesson och Roger Richthoff.
Jimmie Åkesson och Roger Richthoff. Foto: Pressbilder

Det är hög tid att man lägger strategiska opinionsbeslut åt sidan för att i stället fokusera på Sveriges väl och ve. Försvars- och beredskapspolitik har varit nedprioriterat på tok för länge, skriver SD:s Jimmie Åkesson och Roger Richthoff i en replik.

Under strecket
Publicerad

Det är lätt att vara efterklok. Det är naturligtvis glädjande att regeringen äntligen tycks ha förstått vikten av ett starkt civilförsvar och en god beredskap (SvD Debatt 11/4). Tyvärr rasar redan krisen i Sverige och behoven är nu större än någonsin. Hade denna och föregående regering lyssnat på oss hade vi i dag befunnit oss i en helt annan situation. Vi har sedan vårt inträde i Sveriges riksdag för tio år sedan propagerat för att utöka beredskapen och återupprätta ett starkt totalförsvar.

Föga förvånande och i förbluffande likhet med en enorm mängd avgörande samhällsbeslut som fattats av regeringen så har man skridit till verket på tok för sent. Det duger inte att gömma sig bakom retorik, utredningar och ovisshet. Vi har respekt för att regeringen inte såg just coronakrisen komma. Vad som däremot är frapperande är att man inte ens varit förmögen att förutspå liknande scenarion och planera för detta.

Annons
Annons
Annons