Annons
X
Annons
X

Scwheizarna nere på jorden igen

En dags vandrande bland molnen. Sedan var det dags före schweizarna att komma ned på jorden igen.

– Vi har pratat klart om segern över Spanien. Nu måste vi fokusera på matchen mot Chile, förklarar anfallsstjärnan Blaise Nkufo.

[object Object]
Ottmar Hitzfeld leder den schweiziska träningen. Foto: PETER KLAUNZER/AP

Ingen hade räknat med att VM:s guldfavoriter skulle förlora mot Schweiz. Knappt ens schweizarna själva.

– Vi visste att det var en mycket svår match att överhuvudtaget ta en poäng i. Men så fort vi kom in på planen fick vi en känsla att vi kunde utmana. Vi började tro på oss själva, säger målvakten Diego Benaglio.

Förbundskapten Ottmar Hitzfelds taktiska dispositioner följdes till punkt och pricka – och det kombinerat med disciplin och hårt arbete bäddade för VM-skrällen.

Annons
X

Försvarsspelet är erkänt starkt. Laget har nu spelat 490 minuter VM-fotboll utan att släppa in ett mål. Senast Schweiz spelade VM 2006 åkte man ut på straffar mot Ukraina i åttondelsfinal – utan att ha släppt in något riktigt mål under de fyra matcherna.

Men att ha besegrat en av turneringens största favoriter innebär enligt Diego Benaglio inte att Schweiz nu plötsligt själva tillhör guldaspiranterna.

– Vårt mål har inte förändrats av det här. Vi har hela tiden sagt att vi först och främst ska försöka ta oss vidare från gruppen. Det gäller även nu.

Enda orosmolnet är försvarsresen Philippe Senderos som fick lämna spanien-matchen med en skadad vrist redan efter drygt en halvtimme. Enligt lagets läkare Cuno Wetzel kan Senderos inte spela de två återstående gruppmatcherna mot Chile och Honduras.

Annons
Annons
X

Ottmar Hitzfeld leder den schweiziska träningen.

Foto: PETER KLAUNZER/AP Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X