Schyst kille Jonas hopp

WIMBLEDON Världsettan Roger Federer är en schyst kille och kompis med Jonas Björkman.
Det räddar förhoppningsvis Jonas undan genant avklädning i dagens Wimbledon-semifinal.

Under strecket
Publicerad
Annons

Inför stora matcher brukar vi journalister ofta ägna oss åt att poängsätta lag eller spelare på olika punkter för att åskådligöra skillnader i styrka och svagheter.
Började så i går. Men efter att serve och forehand hade tio av lika många möjliga poäng för schweizaren och inte riktigt hälften för Jonas kändes det meningslöst att i siffror visa hur överlägsen världsettan är på alla punkter – utom två.
Vad gäller servereturer kan Jonas Björkman mäta sig med sin motståndare och hans volley skulle på en betygsskala hamna bara ett steg under Federers.

Men det räcker förstås inte till skräll även om Jonas spelar på topp samtidigt som världsettan har en av de där få dagarna då spelet inte klaffar riktigt som han vill.
Risk för underskattning då?
Visst finns den men inger ändå inget hopp till att vi ska få se vad som skulle vara en av de största sensationerna i turneringens 120-åriga historia, om inte den största.
Att Björkman i går valde att inte dra sig ur dubbelturneringen visar hur han taxerar sina egna chanser mot Federer. Om Jonas skulle mött någon annan hade han säkert stått över dubbeln för att öka sina chanser att gå till singelfinal.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons