Annons
Krönika

Ola Wenström:Schyssta bossar får kyssa stora bucklor

Vårsolen steker, fotbollspokalerna är putsade och hockey-VM-isen är spolad. Fantastiska sportmånaden maj är här – men visst är man lite förbannad?

Under strecket
Publicerad

Det är det här med alla NHL-spelare i Tre Kronor. Rekordmånga och rekordsugna. 16 stycken, med plats för fler, brinner av iver och lust för att ta vägen via Köln och Paris till Stockholm och Sergels Torg. Kul! Men varför nu och inte förr? År efter år, samma mönster. Plötsliga muskelbristningar, bokade tvättstugor och fisar på tvären har satt stopp för rader av Stanley Cup-utslagna, men uppenbart VM-ointresserade, NHL-spelare. Annat den här gången.

Stekheta superrookien William Nylander tvekade inte en sekund. Världsbacken Victor Hedman och hans högklassiga klubbkompis Anton Strålman är med. Ledarfiguren och lagnavet Gabriel Landeskog från Colorado har tackat ja och Oliver Ekman-Larsson drog från Arizona för att bidra. Ytterligare ett dussin spelare har resonerat gjort likadant. Anledningen? De gillar landslagsledningen, har haft kontinuerlig kontakt, fått besök av förbundskaptenen under säsongen och tror på idéerna och upplägget runt landslaget. Det är ingen garanti för något fontänfirande men Rikard Grönborg har redan lyckats. Men vad tusan gjorde de ­andra?

Annons
Annons
Annons