Schyman har skäl att vara glad

Ingen kommer att få höra henne säga det, men Gudrun Schyman har skäl att vara glad. Annars är nog känslorna inför Tiina Rosenbergs reträtt blandade hos både fiender och fans.

Under strecket
Publicerad
Annons

Alla är överens om att feminismen har råkat illa ut i medierna och det offentliga samtalet sedan Feministiskt initiativ bildades.
Men feminister och antifeminister är förstås inte överens om varför. Berodde det på patriarkal panik och homofobi, eller var det befogade reaktioner på en feminism som löpt amok?

”I kritiken mot Fi har sexismen och homofobin slagit ut i full prakt”, skriver vänstertidningen Arena ett nyutkommet nummer.
”Feministerna är de nya kommunisterna, fula, galna och omseglade”, klagar den feministiska tidskriften Bang i sitt senaste nummer.
S-ledningen beslutade nyligen att inte öka kvoteringen av föräldraförsäkringen. Det ligger i linje med den allmänna opinionen, men innebär att man kör över bland andra SSU, LO och s-kvinnorna.
”Det finns ett bestämt motstånd bland barnfamiljerna”, slog statsminister Göran Persson fast i onsdagens partiledardebatt.

Annons
Annons
Annons