Annons

Schyffert: "Träffade mig rakt i hjärtat"

Musikern Uje Brandelius liv och kroniska sjukdom står i fokus i Henrik Schyfferts regidebut. Men "Spring Uje spring" driver också med pk-Stockholm.

– Jag är ju en stor del av det där själv, så pk-hatarna kommer väl att tycka att jag är lika dum i huvudet som de trodde, säger Henrik Schyffert.

Under strecket
Miranda Sigander / TT
Publicerad

"Mitt jobb var bara att göra Uje glad och nöjd. Och vice versa. Det har varit målet. Sedan har vi öppnat dörrarna och visat 'det här har vi gjort'", säger Henrik Schyffert om filmen "Spring Uje spring".

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Uje Brandelius spelar sig själv i filmen "Spring Uje spring". Pressbild.

Foto: Triart film

"Jag är jättenöjd med filmen. Den är lite smart, den är lite indie men den är också folklig och varm och att få ihop de två världarna det är målet med allt jag vill göra", säger Uje Brandelius om sin och Henrik Schyfferts nya film.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

"Här kommer livet och du fattar ingenting", sjunger Uje Brandelius i en sekvens i filmen "Spring Uje spring". Han spelar Uje Brandelius, som sjunger sina egna låtar i sin riktiga lägenhet i Bredäng utanför Stockholm. Hela historien är fiktiv, ändå är alltihopa sant.

Det är inte så klurigt som det kanske låter, i alla fall inte när man ser den humoristiska, varma, diskbänksrealistiska musikfilmen, som skildrar hur musikern och radioprataren Uje Brandelius får Parkinsons sjukdom.

Annons
Annons
Annons