Annons

Schweizisk arrangör satsar på exotiska resmål

Svenskarna har i helgen fått en ny researrangör. Det är den stora schweiziska resekoncernen Kuoni som i går började sälja specialresor också i Skandinavien.

Under strecket
Publicerad

Sexton huvudsakligen exotiska länder med alltifrån rundresor (19 stycken) till mängder av färdigpaketerade sol- och badhotell ryms i den över 180 sidor tjocka katalog som i dagarna distribueras. Kuoni Sverige har på kort tid startat genom uppköp av researrangören Stop Over i Göteborg och drar nu nytta av sin schweiziska koncerntillhörighet, till exempel genom befintliga hotellkontrakt. Inom koncernen finns också charterflyg vars rutter ibland är bättre, inte bara billigare, än reguljärflyg. Kuoni som är världsledande på Maldiverna kommer till exempel att flyga svenska Maldivturister reguljärt till Zürich varifrån charterflyget Edelweiss går direkt till huvudstaden Male.

Från Arlanda kan Kuoni också utnyttja sitt skandinaviska charterflyg Novair, bland annat till Goa i Indien. Merparten av Kuoniresorna går dock med reguljärflyg till annat än charterdestinationer. - Till exempel Moçambique tror jag är turismens framtidsland, säger Katarina O Stigsson, vd för Kuoni Sverige. Kuoni Sverige utlovar också skandinavisktalande personal på alla destinationer och att svensk eller norsk guide är med på alla rundresor. Med ett och annat lyxigt undantag, till exempel en 16-dagars jul- och nyårsvistelse som kostar 71 600 kronor per person på Hotel Hilton Maldives, är det för att bli prispressare som Kuoni ger sig in på den skandinaviska marknaden. Under 14 000 kronor kostar till exempel en 16 dagars rundresa i Kina och för 21 000 kronor får man 17 dagars Afrikasemester, först som tio dagars rundresa genom Sydafrika och Kreugerparken, sedan en veckas sol- och bad på ön Inhaca i Moçambique.

Annons
Annons
Annons