Schwarzenegger sträcker ut hand till Greta Thunberg

Nu enas Greta Thunberg och Hollywoodstjärnan Arnold Schwarzenegger i kampen för att rädda miljön. Tonåringen ställer upp på Schwarzeneggers klimatmöte i Wien i maj, enligt organisatörerna.

– Kändisar har enorm makt och status, säger Greta Thunberg till SvD.

Under strecket
Publicerad
Arnold Schwarzenegger och Greta Thunberg.

Arnold Schwarzenegger och Greta Thunberg.

Foto: Alvaro Barrientos/AP och Tomas Oneborg
Annons

GENÈVE Den svenska tonåringen och klimataktivisten Greta Thunberg har hittills deltagit i två större internationella möten; klimatmötet i polska Katowice i december förra året och Världsekonomiskt Forum i schweiziska Davos i januari i år. Nu väntar hennes tredje internationella framträdande. Denna gång blir det tillsammans med den klimatengagerade Hollywoodstjärnan och republikanska politikern Arnold Schwarzenegger, som tidigare var guvernör i Kalifornien.

Den 28 maj kommer båda att tala på Schwarzeneggers årliga klimatmöte i Wien. Filmstjärnan och den tidigare Kalifornienguvernören bjöd in Greta Thunberg förra hösten, efter att ha sett henne i ett inslag av brittiska BBC. Han delade klippet och twittrade att han ”älskar att se någon som inte bara klagar utan går ut och gör något åt saken”. Han sa att den då 15-åriga Greta Thunberg ”inspirerar mig”.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons