Annons
X
Annons
X

Schibbyes hustru hoppas träffa maken på fredag

Martin Schibbyes hustru Linnea Schibbye Steiner hoppas att uppgifterna om frisläppande ska vara sanna, men vågar ändå inte tro det. Hon reser till Etiopien på torsdag och hoppas få träffa sin man nästa dag.

Johan Persson och Martin Schibbye.
Johan Persson och Martin Schibbye. Foto: JONAS GRATZER/KONTINENT AGENCY

Linnea Schibbye Steiner har sett uppgifterna hos Sveriges Television idag om att hennes man Martin Schibbye och hans journalistkollega Johan Persson skulle kunna komma att släppas fria nu på tisdag, när det etiopiska nyåret inträffar. SvT:s utsände rapporterar att 1 900 fångar ska friges, enligt en etiopisk tradition.

På måndag kväll väntas det komma besked om vilka som ska friges. Men Linnea Schibbye Steiner vågar inte tro på uppgifterna:

– Det står att de ”kan” friges. Och det står att Meles (Zenawi, Etiopiens nu avlidne premiärminister) ville frige journalister, men Meles finns inte längre, säger hon.

Annons
X

Om det sker så sker det. Det är klart att det är jobbigt att inte veta.
Linnea Schibbye Steiner

– Vi har inte hört något om att de ska släppas. Om det sker så sker det. Det är klart att det är jobbigt att inte veta, säger Linnea Schibbye Steiner.

Ingen i familjen har tänkt att vara i Etiopien på tisdag, däremot reser flera anhöriga till Martin Schibbye och Johan Persson ner på torsdag i nästa vecka:

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Vi har åkt ner en gång i månaden och stannat i en vecka varje gång. Då har vi fått träffa dem två gånger på den veckan. Jag hoppas få träffa Martin på fredag, säger Linnea Schibbye Steiner.

  Sveriges ambassadör i Etiopien Jens Odlander säger till TT angående en eventuell frigivning:

  – Jag kommer inte att kommentera det. Jag säger ingenting.

  LÄS ÄVEN:
  Etiopienexpert: ”Inte omöjligt att de släpps”

  Läs mer om Schibbye och Persson:

  Annons
  Annons
  X

  Johan Persson och Martin Schibbye.

  Foto: JONAS GRATZER/KONTINENT AGENCY Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X