Scener från ett fikabord

I kväll har Oktoberteatern Stockholmspremiär med En fika med Ibo 2. Föregångaren har gjort succé hemma i Södertälje och nu ska den upprepas på Parkteatern.

Under strecket
Publicerad
Annons

SMHI:s prognos för Stockholm i kväll säger 19 grader varmt, svag vind och en fredlig samvaro mellan sol och moln. Perfekta förutsättningar för Stockholmspremiären av Oktoberteaterns En fika med Ibo 2 på Parkteaterns scen Under Eken i Galärparken.
Föreställningen utan 2:a har gjort stor publiksuccé i hemorten Södertälje, där den har spelats sista fredagen i varje månad (lönehelg) sedan december. Manusförfattaren Ninne Olsson kallar den en före-krogen-show, eftersom den är tänkt att särskilt nå ungdomar i gymnasieåldern och lite äldre innan de går ut.

– Idén kom till mig när Dennis på veckomötena alltid satt rastlös och sa att han måste gå och fika med sina kompisar. Jag frågade vad de gjorde på sin fika och han förklarade att folk kommer, går, pratar i telefon och så där. Jag tyckte att det var en rolig bild, så jag skrev några prator och snart växte det till liv, säger Ninne Olsson, som också regisserat föreställningen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons