Saudiska Rahaf Al-Qunun flydde från sin familj och försökte ta sig till Australien för att söka asyl där. På vägen dit stoppades hon i Thailand, som ville skicka henne tillbaka till familjen. Med hjälp av sociala medier fick hon stöd av tusentals människor och Thailand backade.
Saudiska Rahaf Al-Qunun flydde från sin familj och försökte ta sig till Australien för att söka asyl där. På vägen dit stoppades hon i Thailand, som ville skicka henne tillbaka till familjen. Med hjälp av sociala medier fick hon stöd av tusentals människor och Thailand backade. Foto: AP

Flyende saudiskan till SvD: Familjen vill ännu döda mig

EXKLUSIV INTERVJU | Hela världen engagerades av saudiska Rahaf Al-Qununs flykt undan sin familj, när hon barrikaderade sig på ett hotellrum i Bangkok. SvD har fått en exklusiv intervju med 18-åringen, som ännu inte vågar andas ut.

– Min familj finns fortfarande där och vill fortfarande döda mig. Nu eller senare, säger hon till SvD.

Uppdaterad
Publicerad

Saudiska Rahaf Al-Qununs öde har berört miljoner människor. På sociala medier kunde dramat följas när hon barrikaderade sig i ett hotellrum i Bangkok för att slippa bli tillbakaskickad till sin familj, som hotat att döda henne.

En av dem som hjälpte Rahaf Al-Qunun att få ut sitt rop på hjälp är jämnåriga Shahad Al Mohaimeed, som för ett par år sedan flydde sin saudiska familj för att rädda sitt liv. I dag lever hon i Sverige. När Rahaf Al-Qunun var för uppjagad för att kunna skriva på sociala medier, så ryckte Shahad Al Mohaimeed ut och bistod henne från Sverige.