Sätt barnen i fokus Juholt

Som nyvald partiledare för Socialdemokraterna måste Håkan Juholt från första dagen sätta barnen i fokus. Vi vill uppmana den nya partiledningen att lova en nollvison när det handlar om barnfattigdom, skriver en rad socialdemokratiska riksdagsledamöter.

Under strecket
Publicerad

Juholt hyllades med rosor.

Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Annons

Få kan ha missat att vi socialdemokrater har samlats för extrakongress i Stockholm för att välja en ny partiledare. En oändlig tid av interna diskussioner, maktkamper och tjuvnyp har fått dominera medierna samtidigt som få ens har försökt berätta vad vi som parti vill med framtiden. Detta duger inte, nu får det vara nog. Nu måste vi diskutera politik och vilka utmaningar som Sverige står inför.

Utmaningarna är många, men få så förödande för framtiden som barnfattigdomen som breder ut sig i vårt samhälle. Håkan Juholt måste som nyvald partiledare för Socialdemokraterna från första dagen sätta barnen i fokus. Vi vill också uppmana den nya partiledningen att lova en nollvison när det handlar om barnfattigdom. I Sverige ska barn inte tvingas växa upp i fattigdom.

Annons
Annons
Annons