SAS räddningsplan i fara – Baylan kräver ansvar

Långivarna säger nej till SAS-chefen Rickard Gustafsons räddningsplan. Nu krävs nya förhandlingar för att rädda bolaget från konkurs.
Långivarna säger nej till SAS-chefen Rickard Gustafsons räddningsplan. Nu krävs nya förhandlingar för att rädda bolaget från konkurs. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Räddningsplanen för SAS har fått nej från långivarna. Nu riskerar svenska och danska staten att behöva satsa ännu mer i det krisdrabbade bolaget.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

För en dryg vecka sedan blev det klart med en räddningsplan för det hårt pressade flygbolaget SAS. Den svenska och danska regeringen gick med på att skjuta till stora summor för att bolaget ska överleva.

Totalt handlar det om 12 miljarder kronor där även Knut och Alice Wallenbergs stiftelse, den tredje största ägaren i bolaget, skjuter till en mindre del. Uppgörelsen förutsätter att även de som lånat ut pengar till SAS bidrar till bolagets överlevnad. Enligt planen skulle de omvandla obligationslån på närmare 4 miljarder kronor till aktier i bolaget och därmed bli drygt 20-procentiga ägare till SAS.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons