Recension

BordersSäreget cirkusfyrverkeri om människans utsatthet

Cirkus cirkörs ”Borders” handlar om gränser och migration. Theresa Benér finner det okänsligt att kasta kniv mot en snurrande aktör medan han rabblar statistik om hur hög risken är att dö i krig eller på flykt.
Cirkus cirkörs ”Borders” handlar om gränser och migration. Theresa Benér finner det okänsligt att kasta kniv mot en snurrande aktör medan han rabblar statistik om hur hög risken är att dö i krig eller på flykt. Foto: FRANS HÄLLQVIST
Under strecket
Publicerad
Annons

Vi människor är alltid i rörelse, oavsett om vi söker stillhet inom oss själva eller om vi är migranter och flyktingar på väg ut i världen. Mitt i föreställningen ”Borders” illustreras denna insikt med en enkel fysisk övning. Publiken får resa sig upp, stå med fötterna tätt ihop och blunda. Känn kroppens ivriga små rörelser, dess oavbrutna aktivitet för att uppnå balans.

Lindansaren Tatiana-Mosio Bongonga leder lågmält experimentet. I denna scen möts också motiven i 20-årsjubilerande Cirkus Cirkörs nya uppsättning. ”Borders” undersöker genom nycirkus hur människan kan överskrida geografiska, fysiska och mentala gränser.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons