Annons
X
Annons
X

Sarah Sjöström fyra i fjärilsfinal

Inte igen. På resultattavlan grinade den försmädligaste av placeringssiffror: fyran. Sarah Sjöström lämnade OS-finalen på 100 fjäril med tårarna rinnande nedför kinderna.

(uppdaterad)
[object Object]
Sarah Sjöström i tårar efter medaljmissen i 100 meter fjäril. Foto: SCANPIX

Det har börjat spöka för Sarah Sjöström i mästerskapsbassängerna.

OS-finalen på 100 meter fjäril började med en slängkyss åt tv-kamerorna och slutade med en förarglig fjärdeplats.

– Det kändes bra i tekniken. Jag kände mig jätteavslappnad och såg verkligen fram emot att simma. Och sedan blev det inget bra ändå.

Annons
X

– Jag känner när jag tagit sex armtag att det här skulle bli mitt lopp. Uppvärmning och allting var bra. Jag trodde att jag skulle kunna simma en sekund snabbare, sade Sarah Sjöström efter loppet.

Efter medaljmissarna vid VM i Shanghai i fjol, då hon var just fyra på 50 och 100 fjäril samt på 200 meter frisim, var besvikelsen monumental.

Och ännu värre var det i London. Sarah grät och grät och det tog en timme med avsimning och dopingkontroll innan hon orkade svara på frågor.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  I OS-finalen var den unga svenskan – yngst i oktetten – chanslös på guldet när Dana Vollmer snodde världsrekordet och blev första kvinna under 56 sekunder: 55,98.

  – Det är svårt att finna ord. Jag har jobbat så hårt för det här. Det är annorlunda att vara favorit än underdog men jag har njutit av det och tror att det har hjälpt mig, sade amerikanskan.

  Sjöström nådde kaklet på 57,17. Hon hade svenskhoppet 23 hundradelar upp till bronsmedaljören Alicia Coutts, Australien, och ytterligare sju till kinesiskan Lu Ying.

  Sjöström fick en hyfsad start men var bara sexa vid vändningen. På hemvägen simmade hon upp sig två placeringar och knappade in något på Coutts men släppte Lu Ying förbi sig.

  – Jag kände sista 25 att jag blev riktigt trött. Fattade inte hur jag kunde bli trött. Jag trodde jag skulle klara det, men jag orkade inte. Jag tokdör och ligger under vattnet.

  På måndag simmar Sarah Sjöström försök på 200 meter fritt. Frågan är hur hon klarar det med motgången på specialdistansen i färskt minne.

  – Hon är ledsen, klart att man är ledsen när man missar medaljer i ett stort mästerskap men det är en ny dag. Vi ska plocka ihop det här, säger Sarah Sjöströms tränare Carl Jenner.

  MISSA INTE:
  Följ OS direkt med London live

  OS-guider:

  Följ OS i SvD:s direktrapport svd.se
  Annons
  Annons
  X

  Sarah Sjöström i tårar efter medaljmissen i 100 meter fjäril.

  Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X