Annons
Recension

DivorceHBO:s nya skilsmässokomedi tar en oväntad vändning

SJP.
SJP. Foto: HBO

Sarah Jessica Parkers stjärnglans räddar förhoppningsvis lågmälda ”Divorce”. SvD:s Anna Hellsten ser en serie som efter det späckade pilotavsnittet inte utvecklas som förväntat.

Publicerad

Fest på film är sällan särskilt festligt. Och i premiären av Sharon Horgans ”Divorce”, som inleds med ett femtioårskalas, är det en veritabel katastrof. Födelsedagsbarnet Diane avlossar en pistol, hennes man får en hjärtinfarkt och i kaoset som uppstår talar Dianes bästis Frances (Sarah Jessica Parker) om för sin man Robert (Thomas Haden Church) att hon vill skiljas. ”När gick det snett?” frågar han uppgivet. ”Kanske när du skaffade den där mustaschen”, svarar hon. Han spyr i champagneglaset.

Frances och Robert har varit tillsammans i 15 år nånting, har två barn och ett dött sexliv – så till den grad att Frances tagit sig en älskare i form av universitetsläraren Julian med pikant accent (Jermaine Clement från ”Flight of the conchords”). Frances tänker sig att Julian ska ta emot henne med öppna armar efter att hon meddelat sina separationsplaner, men det tänker han inte alls. Hemma igen försöker hon raskt skadekontrollera och skyller skilsmässoivern på chocken från incidenten på festen. Robert köper förklaringen – de båda idkar pliktskyldigt samlag till Al Jarreaus tvåsamhets-hymn ”We're in this love together” – men dagen efter har Robert fått nys om Frances affär med Julian och slänger ut henne.

Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons