X
Annons
X
Sara Mohammad, grundare av riksorganisationen Glöm aldrig Pela och Fadime (GAPF), är en av Sveriges starkaste röster mot hedersvåld.
Sara Mohammad, grundare av riksorganisationen Glöm aldrig Pela och Fadime (GAPF), är en av Sveriges starkaste röster mot hedersvåld. Foto: Simon Rehnström

Sara Mohammad: Risk att ”shariapoliser” blir fler

Långläsning

Hon har sett hur pappor, bröder och kusiner begränsar flickors liv i takt med att salafistmiljön vuxit i Sverige. Människorättsaktivisten Sara Mohammad riktar stark kritik mot hur pengar betalats ut till islamistiska organisationer utan kontroll.

– Bidragen gör att "shariapoliser" kan bli fler, säger Mohammad.

Intervjun sker på hemlig plats, i en lägenhet där utsatta kvinnor och unga kan söka skydd.

Jourlägenheten drivs av riksorganisationen GAPF – "Glöm aldrig Pela och Fadime", till minne av två kvinnor som dödades för att de ansågs ha kränkt familjens heder.

Sara Mohammad, grundare av riksorganisationen Glöm aldrig Pela och Fadime (GAPF), är en av Sveriges starkaste röster mot hedersvåld.

Foto: Simon Rehnström Bild 1 av 3

Sara Mohammad berättar om när hon dök upp på en mindre demonstration och en kvinna gjorde utfall mot henne. ”Nu kommer du här med din islamofobi och vill förstöra för oss muslimer”, sa kvinnan och slog mot Mohammad.

Foto: Simon Rehnström Bild 2 av 3

Fadime-galan äger rum söndagen den 20 januari i Stockholm.

Foto: Simon Rehnström Bild 3 av 3