Annons

Sara: "Man är i underläge hela tiden"

Sara Woldu levde många år i kriminalitet och missbruk och utnyttjades sexuellt. Nu är hon en av dem som skrivit under uppropet #utanskyddsnät. "Nästan var och varannan tjej har blivit våldtagen", säger hon.
Sara Woldu levde många år i kriminalitet och missbruk och utnyttjades sexuellt. Nu är hon en av dem som skrivit under uppropet #utanskyddsnät. "Nästan var och varannan tjej har blivit våldtagen", säger hon. Foto: PRIVAT/TT

Sara Woldu levde många år i kriminalitet och missbruk och ofredades sexuellt.

Nu är hon en av dem som skrivit under uppropet #utanskyddsnät.

– Var och varannan tjej blir våldtagen. Det är fruktansvärda brott de utsätts för, säger hon.

TT
Publicerad

Sara Woldu var i tonåren första gången hon testade droger. Ecstasy följdes av kokain och några år senare var hon inne i ett tungt heroinmissbruk. Jagade droger på Plattan, bodde omväxlande på härbärgen, parksoffor och i källare och injicerade på offentliga toaletter. Under denna tid utnyttjades hon också.

– Jag har inte blivit våldtagen, men jag har varit med om en massa sexuella ofredanden. Vaknat upp ur ett heroinrus av att en man lagt min hand på sitt kön. Män som kladdat på mig, kommit med skamliga förslag, jag har blivit erbjuden droger i utbyte mot sex. Det var helt normalt för mig, säger Sara Woldu.

Annons
Annons
Annons