Jonas Gummesson:Säpo klarade inte att hantera uppdraget

Jonas Gummesson
Mats Sandberg, chef för Nationellt centrum för terrorhotbedömning, NCT, Anders Thornberg, Säpochef och Mats Löfving chef för polisens Nationella operativa enhet, NOA på säkerhetspolisens (SÄPO) presskonferens i veckan om den höjda säkerhetsnivån.
Mats Sandberg, chef för Nationellt centrum för terrorhotbedömning, NCT, Anders Thornberg, Säpochef och Mats Löfving chef för polisens Nationella operativa enhet, NOA på säkerhetspolisens (SÄPO) presskonferens i veckan om den höjda säkerhetsnivån. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Under strecket
Publicerad
Annons

Säpo hamnade av någon anledning i galen tunna. 22-åringen som kom till Sverige från Irak är fri och alla misstankar avskrivna bara någon dag efter att han varit Sveriges mest jagade man.

Nu går förundersökningen vidare i syfte att ”helt kunna avfärda ursprungsinformationen”, enligt den beskrivning som lagts ut på Säkerhetspolisens hemsida. Med andra ord handlar det nu om att avföra ett tips som man inte längre sätter tilltro till. Förutsatt att Säpo ger en korrekt bild av situationen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons