Santorums planer oroar gayrörelsen

Omdiskuterad kandidat. Den moralkonservative Rick Santorum har gett upp kampen om att få utmana Obama. Men i de klassiska gaykvarteren i The Castro i San Francisco är man övertygad om att han egentligen bara övat sig och stärkt sitt varumärke inför 2016. Det är först då som han ska nå målet att bli republikanernas presidentkandidat.

Under strecket
Publicerad

Rick Santorum bowlar i Wisconsin den 24 mars i år. Nu går ryktena om att han valde att kliva av presidentvalet för att i stället hämta kraft och vara redo för ny match 2016. ”Just nu tror jag att han som bäst kohandlar om en framtida plats i en eventuell administration som leds av Romney”, säger republikanen Billy McCormac.

Foto: REUTERS/DARREN HAUCK
Annons

Den stora överraskningen i republikanernas utdragna primärvalsprocess har varit den förre Pennsylvaniasenatorn Rick Santorums framgångar. Han hängde med länge, vann flera delstatsval och därmed delegater till republikanernas konvent i sommar. Ett tag var han den främste utmanaren till Mitt Romney men nu har han hoppat av.

Han har själv förklarat det med treåriga dottern Isabellas svåra sjukdom. Men säkert handlar det lika mycket om att han inser att han inte kan vinna längre, att pengarna börjat ta slut och att han egentligen går och bär på en större plan.

Annons
Annons
Annons