SingSångfest när talangfulla djur tar ton

Teaterdirektör Buster Moon, en godmodig koalabjörn, håller audition.
Teaterdirektör Buster Moon, en godmodig koalabjörn, håller audition. Foto: UIP

En hemmafrugris, en gangstergorilla, en jazzmus, en blyg elefantflicka, ett punkigt piggsvin och ett discosvin sätter upp en show i ”Sing”. Öronen fylls av ett oavbrutet musikflöde, skriver Jan Lumholdt.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det hurtiga utropet ”Let’s put on a show!” har sedan det myntades på 30-talet av Judy Garland och Mickey Rooney varit grundstommen i sin egen trivsamma filmgenre. Showen ifråga sätts gärna upp till förmån för något behjärtansvärt, som ett barnhem i ”Blues Brothers” eller, som i svenska 40-talsfilmen ”Sextetten Karlsson”, så att bussiga tant Vikblad inte blir vräkt. Eller, som i splitt nya ”Sing”, för att rädda en fin gammal teater i vad som kanske är downtown Miami eller Los Angeles, fast bebott av djur av alla arter och former.

För vår lille teaterdirektör Buster Moon, en godmodig koalabjörn med showbiz i blodet, handlar det nog också om att rädda sitt eget skinn. Det var ett tag sedan Buster hade en hit och ett nitiskt lamadjur från banken vill nu ta hans teater. Så han sätter upp en talangtävling där vinnaren ska få 1 000 dollar medan han säljer mångdubbelt av biljetter på kuppen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons