Annons
X
Annons
X

Sångerskan Amy Winehouse död

Den brittiska sångerskan Amy Winehouse hittades igår död i London, enligt brittiska medier.

(uppdaterad)
Amy Winehouse på rockfestival i Madrid, några veckor efter att hon blivit utbuad på turnépremiären. Hon avbröt därefter hela turn én.
Amy Winehouse på rockfestival i Madrid, några veckor efter att hon blivit utbuad på turnépremiären. Hon avbröt därefter hela turn én. Foto: AP

Amy Winehouse, 27 år, hittades död i sitt hem på lördagseftermiddagen. Sångerskan har haft svåra drog- och alkoholproblem och avslutade tidigare i våras ett avvänjningsprogram för alkoholister.

Hon slog igenom brett med skivan Back To Black och singeln Rehab 2006.

Stäng

KULTURCHEFENS NYHETSBREV – veckans viktigaste kulturtexter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  ”Winehouse har välsignats med en röst som kan förvandla alldagliga känslor till kraftfulla ställningstaganden. Hon kanske är förtvivlad, men hon använder den värken, vänder de känslomässiga ärren för att passa hennes sånger - och om hon ofta verkar som en masochistisk mottagare av varje plåga, så må det vara så”, skrev den amerikanska sajten Pitchfork i en recension när Back to Black skulle släppas i USA året efter.

  Annons
  X

  Winehouses karriär har kantats av skandaler. Bland annat anklagades hon för att ha slagit sin livvakt och attackerat en kroggäst 2008. Samma år vann hon fem priser på den amerikanska Grammy-galan och genomförde en konsert via satellit från London.

  Sångerskan skulle ha varit ute på en Eutropaturné under sommaren, men den ställdes in i juni, efter det första framträdandet i Belgrad. Amy Winehouse tvingades lämna scenen två gånger och många av hennes fans ska ha gett upp och gått ifrån spelningen.

  Senast i fredags syntes hon på scen, då hon dök upp under Dionne Bromfields konsert i Camden i London och gav henne en kram. Dionne Bromfield ska ha erbjudit Amy Winehouse mikrofonen, men hon tackade nej till att sjunga.

  Annons
  Annons
  X

  Amy Winehouse på rockfestival i Madrid, några veckor efter att hon blivit utbuad på turnépremiären. Hon avbröt därefter hela turn én.

  Foto: AP Bild 1 av 2

  Amy Winehouse

  Foto: AP Bild 2 av 2
  Annons
  X
  Annons
  X