Sångare med kärlek till kor

Han har ett namn som en sagofigur och är uppvuxen i Los Angeles, Mexiko, Nashville och Chicago. Numera är Ferraby Lionheart tillbaka i LA där han skriver klassiska poplåtar som låter mer som om de befinner sig på en farm i Minnesota än i lyckans förlovade stad. Lite som om Rufus Wainwright och M Ward hade fått ett kärleksbarn ihop.

Uppdaterad
Publicerad
Ferraby Lionheart

Ferraby Lionheart

Foto: LUCY HAMBLIN
Annons

– Kanske borde jag flytta till Sverige ett tag. Min bästa kompis var där för ett tag sedan och hon berättade att ni äter väldigt mycket ost. Jag kanske borde lämna Los Angeles för att öppna en ostfabrik i Sverige. Är det en bra idé?

Medan Ferraby Lionheart gör upp planer för en framtid i ostbranschen tjuter billarmen utanför hans hus. Han ska strax ge sig av på en tre dagar lång bilresa genom USA med destination New York och en turnépremiär ihop med Richard Hawley. Eftersom Ferraby Lionheart blir åksjuk om han gör annat än att titta rakt fram har han många timmar av funderande att se fram emot. Men förhoppningsvis kommer bilresan att resultera i en ny skiva. Inspirationen till hans debutalbum, den charmanta och lätt countrystrukna Catch the brass ring, kom till under en road trip till Texas.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons