Resa

Sandra Beijer: ”Antibes är som att gå runt i en Disneyfilm”

Bloggaren Sandra Beijer äter bläckfisk i Köpenhamn, shoppar i Daikanyama och strosar runt på franska Rivieran.

Osteria 16
Haderslevgade 16, Köpenhamn
osteria16.dk

Annons

när jag befinner mig i Köpenhamn återvänder jag gärna till Osteria 16. Det är en prestigelös, väldigt god italienare där man dricker vin ur plastmuggar och äter otrolig god bläckfisk. Här finns ingen meny, det är enbart dagens rätter som gäller och råvarorna är säsongsbaserade.

Foto: Dan Luca / Alamy / Alamy

Antibes
Frankrike

Jag rekommenderar alla att åka till Antibes. Det är en liten och supermysig gammal stad där husen funnits sedan 1700-talet. När man strosar runt där känns det som att gå runt i en Disneyfilm.

Ivan Ramen
25 Clinton Street, New York
ivanramen.com

För alla ramenfantaster som besöker New York är Ivan Ramen på Lower East Side ett måste. Deras ramen är så god att det sitter regler uppsatta i den lilla lokalen – det är till exempel förbjudet att inte surpla. Vill du spana in stället i förväg så kolla på avsnittet om Ivan Orkin i Netlix-serien Chef’s Table.

Foto: MAHATHIR MOHD YASIN

Daikanyama
Tokyo, Japan

Jag måste rekommendera Tokyo för det är bland det bästa jag vet. Väl där tycker jag att man ska besöka stadsdelen Daikanyama. Stämningen är lugn och stilla med butiker i varje gatuhörn. Här ryms allt från japanska designers till second hand och större internationella märken. Jag strosar runt mellan butiker och kaféer och har det supermysigt.

The Spotted Pig
314 West 11th Street, New York
thespottedpig.com

Återkommer gärna till New York, just för att det är livets stad. Där blir det ett besök på The Spotted Pig, en jättetrevlig restaurang som ligger i West Village. Det är som en liten engelsk pub – fast med Michelinstjärna. Här serveras säsongsbetonade brittiska och italienska rätter med närproducerade råvaror.

Till Toppen