Sand: "Under valet ville jag inte åka hem"

Vänstersexan Loui Sand, 25, och handbollslandslaget reser på onsdag till Nantes för att spela EM i Frankrike. Premiären spelas på fredag mot Danmark.
Vänstersexan Loui Sand, 25, och handbollslandslaget reser på onsdag till Nantes för att spela EM i Frankrike. Premiären spelas på fredag mot Danmark. Foto: ADAM IHSE / TT

Livet i Frankrike har fått Loui Sand att verkligen förstå hur bra Sverige är som land.

Stoltheten över hemlandet fick sig dock en törn när Sverigedemokraterna ökade i årets val.

– Under valet ville jag inte åka hem. Jag skämdes otroligt mycket och var sjukt ledsen, säger hon.

Under strecket
TT TT TT TT
Publicerad
Annons

Handbollsstjärnan Loui Sand, 25, har aldrig varit rädd för att säga vad hon tycker och känner. Några dagar efter höstens riksdagsval uttryckte hon sin besvikelse över att Sverigedemokraterna ökat och blivit Sveriges tredje största parti. "SD:s värderingar skrämmer skiten ur mig och ni som röstar på dom likaså. Men ni stollar kommer aldrig att segra över oss som verkligen älskar det riktiga Sverige", skrev hon bland annat på Instagram.

– Många av de röster som har lagts nu på SD det är nog bara för att folk inte har något hopp om regeringen. Och många gillar ju att klaga. Men vi har ju ett hur bra land som helst. Sjukvården är skitbra. Sedan behöver vi exempelvis mer resurser i skolan, men det vet vi ju om och jag tror att alla jobbar på det. Saker och ting tar tid, men folk har inte tålamod. De vill ha drastiska förändringar ibland, säger 25-åringen till TT under landslagets uppladdning inför handbolls-EM i Frankrike.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons