Annons

Ivar Arpi:Samverkan för dumhet i Örebro

Mycket varmluft.
Mycket varmluft. Foto: Dominic Favre / TT

I Örebro finns ett dokument ingen kan förstå. Ingen kan förklara varför det behövs. Men att ifrågasätta varför det finns kan orsaka en ny Förintelse. Varför blir det såhär?

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Mats Alvesson – ”Extra Allt – när samhälls- och människoförbättrandet slår tillbaka” (Fri Tanke, 2019)

I Örebro finns ett dokument ingen kan förstå. Det är fyra sidor långt och har kostat 8 750 kronor per sida. Nio workshops har krävts, ledda av en konsult med sidouppdrag för Vänsterpartiet. Äntligen har Örebro kommun reviderat sin överenskommelse om samverkan med det civila samhället. Men vad fyller det för funktion? Stämningen i kommunfullmäktige blev surmulen när Markus Allard från Örebropartiet frågade i tisdags. Varför slösar vi skattepengar på onödiga dokument, undrade han.

I dokumentet får man bland annat reda på att kommunen och civilsamhället ”ska bidra efter förmåga till en hållbar samhällsutveckling”, att de “gemensamt skapar förutsättningar för en ömsesidig relation präglad av nyfikenhet, mod, öppenhet och tillit.” Parterna använder “samverkansrådet som ett forum för att i dialog utveckla förutsättningarna för samverkan.” Överenskommelsen är en ”plattform” och bidrar till ”stärkt demokrati” och ”innovativ samverkan”.

Annons
Annons
Annons