Sämre tider på börsen – men två bra köp

Denna vecka tittar analysföretaget Investtech på två case med positv teknisk bild, dominerad av stigande trendkanal på medellång sikt (1-6 månader). En aktie har tillhört vinnaraktierna detta år. Det breda OMXSPI-indexet analyseras också – särskilt intressant är var vi står tekniskt efter senaste tidens negativa utveckling. Analysen baseras på stängningskurs tisdag 4 juni 2019.

Publicerad
Annons

Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index har senaste tiden fått försämrade tekniska utsikter efter brott ned genom stödet vid 594 punkter, och ned genom nacklinjen på en huvudskuldra-formation. Stöd hittar vi nu närmast vid 563 punkter på medellång sikt och vid reaktion upp får vi förhålla oss till motståndet vid 586 punkter på kort sikt och den signifikanta 594-punktersnivån på medellång sikt. Brott upp genom 594 punkter är positivt för indexet, medan det omvända gäller vid brott ned genom 563 punkter, visar Investtechs analys.

För rekommendationen som helhet förhåller vi oss i tillägg till den tekniska bilden, till Investtechs Hausse-index och antalet insiderköp registrerade i Investtechs InsiderBarometer. Hausse-index indikerar i princip jämvikt mellan optimister och pessimister på marknaden, medan InsiderBarometern visar på hög andel insiderköp senaste månaden med 77 procent. Detta indikerar att börsen är fundamentalt billig och är en positiv faktor i helhetsbedömningen för indexet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons