Samlade in 19 000 till tiggare på tre timmar

En grupp människor i Mönsterås vill stoppa tiggande EU-migranter och har startat en egen insamling för att konkurrera ut tiggarna. Det fick Viktor Banke att starta en insamling till förmån för tiggarna på Twitter. På tre timmar drog han in 19 000 kronor. ”Jag vill visa att det finns ett humant Sverige”.

Under strecket
Publicerad
Under tre timmar på onsdagskvällen samlade Viktor Banke in över 19 000 kronor.

Under tre timmar på onsdagskvällen samlade Viktor Banke in över 19 000 kronor.

Foto: TWITTER
Annons

Ett inslag i SVT om en grupp Mönsteråsbor som försöker få bort de EU-migranter som tigger i kommunen fick Viktor Banke i Stockholm att agera. Gruppen försöker konkurrera ut EU-migranterna genom att själva tigga pengar som ska gå till fikabröd till stadens äldre utanför en mataffär. Viktor Banke beslutade sig därför för att starta en insamling på Twitter, till förmån för EU-migranterna i Mönsterås. På tre timmar under onsdagskvällen hade över 19 000 kronor kommit in.

– Jag tycker att det är viktigt att visa EU-migranterna att det finns ett helt annat land, att det finns väldigt mycket positiv kraft och att det som manifesteras inte bara är negativt. Att de inte är i vägen på något sätt, säger Viktor Banke.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons