X
Annons
X

Sami Said: "Jag har blivit gammal och tråkig"

I Sami Saids nya roman är huvudpersonen på drift mellan Europas storstäder. Författaren själv däremot drömmer om en stuga i skogen.

– Om mitt unga jag hörde mig nu skulle han skratta åt mig, säger Sami Said. Han skulle tycka att jag har blivit en tråkig svenne.

Av TT

Sex år har gått sedan Sami Said gjorde succé med sin debutroman "Väldigt sällan fin", som året därpå följdes av bakom-boken-boken "Monomani", som handlar om hur han skrev debuten. Sex år har gått och Sami Said säger att han har blivit äldre och tråkigare. Det är inget som syns eller märks, men det är vad han påstår.

– Jag var roligare förr, säger Sami Said. Jag var bättre på att se det komiska i allting. Kanske tack vare självupptagenhet och för att jag utgick från att alla andra var idioter. Jag hade svårt att relatera till folk och gjorde narr av dem och mig själv. Jag tänkte att allt måste vara roligt. Men jag har blivit äldre och tråkigare. Jag har fortfarande panik över saker, men nu ser jag det vackra hos andra.

Sami Saids ideal brukade vara någon som kunde skratta åt allt och alla, nu säger han att idealet är någon som har en oändlig kärlek till människorna.

Foto: Hossein Salmanzadeh/TT Bild 1 av 5

"Jag trodde att jag var en storstadskille, men nu längtar jag efter en stuga i skogen", säger Sami Said. "Om mitt unga jag hörde mig nu skulle han skratta åt mig. Han skulle tycka att jag har blivit en tråkig svenne."

Foto: Hossein Salmanzadeh/TT Bild 2 av 5

Sami Said har missbrukat musik under arbetet med sin nya roman. "Musiken har hjälpt mig, där finns en kärlek till livet som jag fått fylla på med för att min egen cynism inte ska ta över", säger han.

Foto: Hossein Salmanzadeh/TT Bild 3 av 5

Huvudpersonen San Francisco i Sami Saids nya roman "Människan är den vackraste staden" har slängt bort sitt gamla namn och tagit ett nytt som rimmar bättre med hans drömmar.

Foto: Hossein Salmanzadeh/TT Bild 4 av 5

Sami Said har blivit äldre och kommit till insikt om att de flesta människor i världen bara är vanligt folk som försöker få livet att funka.

Foto: Hossein Salmanzadeh/TT Bild 5 av 5
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X