”Sambons ex vill att jag flyttar – barnen vantrivs”

”Hur ska jag förhålla mig till min sambos tonårsbarn som plötsligt blivit avogt inställda till mig?”, frågar signaturen Utfryst.
”Hur ska jag förhålla mig till min sambos tonårsbarn som plötsligt blivit avogt inställda till mig?”, frågar signaturen Utfryst. Foto: TT

Bonusbarnens biologiska mamma baktalar henne inför hennes bonusbarn. Nu trivs de inte hemma hos henne och sambon. Jenny Jägerfeld svarar: Den som främst måste ta tag i problemet är din sambo.

Under strecket
Publicerad
Jenny Jägerfeld.

Jenny Jägerfeld.

Annons

Fråga: Hur ska jag förhålla mig till min sambos tonårsbarn som plötsligt blivit avogt inställda till mig? Deras mor (sambons ex) eldar dessutom på och tar varje tillfälle lägga sig i och ta barnens parti?

Vi har bott ihop i 2,5 år och har två tonårsbarn på halvtid. Fram till nu har det gått bra. Vi har löst det vardagliga genom att prata och ha ”husråd” där alla får komma till tals. För mig har det känts viktigt att vi respekterar varandra och att de får ha egentid med sin pappa tiden de bor hos oss. Problemet har varit deras mor, som från dag ett sedan vi inledde vårt förhållande, uttalat sej negativt om våra göranden och lagt sig i våra rutiner kring barnen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons