Annons

Salvini: Vi tar inte emot tyska migrantflyg

Italiens inrikesminister Matteo Salvini hotar med landningsstopp efter medierapporter om att Tyskland tänker börja skicka tillbaka asylsökande till Italien med chartrade plan. Bild från i september.
Italiens inrikesminister Matteo Salvini hotar med landningsstopp efter medierapporter om att Tyskland tänker börja skicka tillbaka asylsökande till Italien med chartrade plan. Bild från i september. Foto: Ettore Ferrari/AP/TT

Italiens inrikesminister Matteo Salvini hotar att stänga landets flygplatser för tyska chartrade plan med migranter, efter medierapporter om att Tyskland planerar att flyga asylsökande tillbaka till Italien.

Under strecket
TT
Publicerad

"Om någon i Berlin eller Bryssel funderar på att dumpa dussintals migranter via icke-auktoriserade flyg i Italien, så bör de veta att det inte finns och inte kommer att finnas några flygplatser tillgängliga", skriver Salvini på Twitter.

"Vi kommer att stänga flygplatserna så som vi stängde våra hamnar", fortsätter han, syftande på Italiens beslut i somras att inte tillåta fartyg som plockat upp migranter i Medelhavet att lägga till i italienska hamnar.

Annons
Annons
Annons