Saltstänkt

Det var svårt att välja bland alla härliga boenden när vi, med anledning av SvD:s artikelserie Stockholm växer, bad er läsare skicka in bilder på era hem. Till slut föll vi för Charlotte Wetterlundhs drömbygge där det är sommarkänsla året om.

Under strecket
Publicerad
Annons

Mitt bland vita och bruna villor i mexitegel ligger ett hus som direkt för tankarna till Västkusten och vågslitna klippor. Detta trots att det ligger i en helt vanlig skogsbacke i Näsby Park strax öster om Stockholm. Man får dessutom titta ett tag på det vita trähuset med grå snickerier för att se om det är gammalt eller nytt. Och tittar, det gör folk och de ringer till och med på för att fråga om färgsättningen eller var huset kommer från.

– Det är jättekul att männi­skor är nyfikna och huset väcker något hos dem. Vi ville bygga ett tidlöst hus. Många i vår närhet tyckte vi var trista och konventionella och föreslog att vi skulle låta någon ­arkitekt rita, men för oss var det oerhört ­viktigt att bygga ett hus som motsvarade våra behov och vår längtan, säger Charlotte Wetterlundh.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons