Recension

Pet Sounds BarSalt krog för musikälskare

Med morrissey till bordet Skivbutiken på Skånegatan har startat barfilial ett par kvarter bort. Musiken och stämningen är på topp, men köket vill lite mer än det klarar av.

Under strecket
Publicerad

Barfilialen Pet Sounds bar är perfekt för barhäng - maten är inte det stora dragplåstret.

Annons

Att skivbutiken Pet Sounds, som tagit sitt namn från ett klassiskt Beach Boys-album från 1966, har startat en bar känns som ett naturligt steg. Klientelet i skivbutiken behöver bara släntra ett par kvarter för att fortsätta hänga med varandra under samma varumärke.
Väntat är också inredningen som bygger på skivomslag och artistporträtt på allt från en barbröstad Cornelis till jazzlegender och popditon. Men att man även ger sig på att servera mat, och gör det med en ganska hög ambitionsnivå, känns mer otippat.

Menyn äter man sig igenom ganska snabbt. Utbudet, som inte finns i en pappersmeny utan endast på en väggfast griffeltavla som gör att vi får vrida nackarna för att se vad som bjuds, är snålt tilltagen med endast ett par rätter inom varje kategori. Eller ännu färre än så visar det sig när rödtungan är ersatt med lax och en av de två efterrätterna är slut. Den lovande
avslutningen med en chokladtarte får blir en hyfsad crème brulée istället.
Men ett mer allvarligt problem är kockens förkärlek för salt. Att äta biffen med portvinskokt smålök är som att slicka på en saltsten och även laxen (ex-rödtungan) som i övrigt är fläckfritt tillagad med en utmärkt kräftsallad och en musselsås, har fått en överdos av salt.

Annons
Annons
Annons