Annons
X
Annons
X

Säljarens status ökar

Länge var ingenjörerna ­hjältar på de svenska bolagen. Idag är det den framgångsrika säljchefen som betraktas som geniet. Det menar Per Lange, vd för ett eget ­säljutvecklingsföretag.

Säljare var ett yrke med låg status i efterkrigstidens Sverige. Den säljansvarige var ofta elegant och vältalig med säljtekniken inte särskilt utvecklad. Men det gick bra ändå. Efterfrågan var stor och konkurrensen dålig, enligt Per Lange.

– Idag lever vi i en helt annan värld. Tuff konkurrens och ett ständigt växande näringsliv gör att effektiv försäljning är ett måste om man ska överleva, säger Per Lange.

Och intresset för bra och professionell säljverksamhet ökar stadigt. Och nu vill Per Lange slå hål på myten om den egocentrerade säljare som bara vill kränga varor för att maximera sin provision.

Annons
X

– Många duktiga säljare är ganska sökande människor som är intresserade av mänskligt beteende, motivation och retorik. Det är därför de är framgångsrika.

– Det bästa säljare är den som stoppar egot i fickan och istället koncentrerar sig på hur hon bäst kan hjälpa kunden och hans eller hennes behov.

Per Lange märker av hur säljträning och hela säljverksamheten har prioriterats upp i företagen. idigare var mellancheferna som kontaktade säljträningsföretagen. Idag är det vd:arna som ringer upp.

– Det är bra. ”Säljet” har fått högre status och den där säljchefen som bara säljer och säljer blir idag geniförklarad.

– Min käpphäst är att se på försäljning som ett riktigt yrke. Ta det på allvar och se till att bli riktigt kompetent. Ibland möter jag till och med säljare som har fördomar mot sin eget yrke. Det är så synd, säger Per Lange.

För en tid sedan höll Per Lange en kurs i säljteknik med toppstudenter från de finaste businessskolorna i världen – från Harvard och Cambridge. De hade läst ”allt” på sina skolor men inte mycket försäljning.

– De var helt uppslukade av den här kursen. De satt i bänkraderna och ställde frågor om hur man hittade potentiella kunder och hur en bra säljprocess ser ut. Det var fascinerande. Jag hade aldrig kommit in på de där skolorna men när det gällde säljteknik hade jag faktiskt något att ge dem, säger Per Lange.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X