Annons
Recension

Marie LaveauSakralt goda smaker

Under strecket
Publicerad

Marie Laveau var en rekorderlig, kristen fembarnsmor i New Orleans på 1800-talet. Men hon var också voodoprästinna. På restaurang Marie Laveau har maten samma slags dubbla karaktär: vällagade gourmeträtter, men av enkla råvaror. Det första intrycket är lite stillsamt men så tar man en tugga och inser att här väntar många överraskningar. Det är fantasifullt, men aldrig effektsökande, bara fantastiskt gott.

Lokalen går i vitt och lila. Stora buketter med liljor sprider väldoft, som snart möter dofterna från den nybakade brödet. Ett av dem innehåller linfrö, aprikoser och lite rostad spiskummin. Så gott att man får lust att försöka baka ett likadant hemma.
Servitören gör ingen hemlighet av vad han själv gillar mest, bland annat förrätten grillad korv på gårdsgris, serverad med potatisgnocci och fänkålskräm. Ett snitt i korven avslöjar hemligheten: anklever. Rekommenderas. Det samma gäller den ljuvligt goda franska fisksoppan, serverad med halstrade pilgrimsmusslor.

Annons
Annons
Annons
Annons