Annons
X
Annons
X

Saknar ärr som trollats bort

Ärret på näsan var som bortblåst. För andra året i rad hade Meja Flymalm i Luleå retuscherats på skolfotot. Treåringens pappa Per Engman upprörs över trolleriet:

– Man köper inte verkligheten som den är och det känns fel med alla problem som finns med skönhetsideal, säger han till Norrbottens-Kuriren.

Redan förra året trollades ett rött märke på flickans kind bort, ett märke hon fått efter att ha ramlat och slagit sig kvällen före fotograferingen.

I år var det ett bestående ärr på näsan som suddades bort.

– Det syntes inte på bilderna. Jag blev arg, vi hade ju inte bett fotografen att ta bort det, säger Per Flymalm till Norrbottens-Kuriren.

Annons
X

– Man förutsätter att föräldrarna inte vill ha ärr, fast jag vill det. Ärren blir ju en del av den hon är.

Fotografen Thord Larsson som kom till förskolan förklarar att det är fotolabbet som gjort retuscheringarna men att det endast ska göras om familjen ber om det.

– Det är jättemånga föräldrar som blir glada om märken som exempelvis uppstått på morgonen genom att ett barn blivit klöst trollas bort, likaså snuva som rinner ned. Vi vill bara vara snälla och gulliga, säger han.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Enligt fotografen kan föräldrarna få nya bilder på dottern där ärret syns, om de hör av sig.

  – Vi sitter inte och förskönar bilder, vi tycker barnen är jättefina som de är.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X